Mandelbiskvier med mandelmassa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal: 50

Kockskolan:

 

Om biskvier >

 

 

Om mandelkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mandelbiskvier med mandelmassa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 379

Kcal / portion: 27

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1348 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 13%

Kolhydrater: 57%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 7 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om biskvier > Äts ej

Om mandelkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Deg: Riv mandelmassa och blanda med socker till slät deg. Tillsätt äggvita, lite i taget under omrörning till slät smet. Låt stå och svälla i 1 timme.
  2. Förvärm ugnen på 180°C.
  3. Spritsa smeten i små rundlar på smord ugnsplåt eller på plåt med bakplåtspapper. Alternativt kan degen rullas till små bollar om smeten är lite torr.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna på plåten.
  5. Servera: Ät dem som snacks, eller som tillbehör till glass eller fruktsoppa. Klassiskt till nyponsoppa.

Kockens kommentar

Mandelbiskvi är ett unikt svenskt namn på små mandelkakor. Sägs bara "biskvi" avses en bakelse med mandeldegsbotten, fylld med smörkräm och täckt med mörk choklad. Se dito recept via länk nedan.

Amaretti: Mandelbiskvi har som förebild italienska amaretto (se recept > Amaretti, mandelbiskvier på italienskt vis. Läs mer > Om mandelkakor.

Alternativ

Mandelkakor

Amaretti, mandelbiskvier på italienskt vis

Biskvi, chokladbiskvi

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem