
Mandelbiskvier med mandelmassa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 379

Kcal / portion: 27

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1348 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 13%
Kolhydrater: 57%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Deg: Riv mandelmassa och blanda med socker till slät deg. Tillsätt äggvita, lite i taget under omrörning till slät smet. Låt stå och svälla i 1 timme.
- Förvärm ugnen på 180°C.
- Spritsa smeten i små rundlar på smord ugnsplåt eller på plåt med bakplåtspapper. Alternativt kan degen rullas till små bollar om smeten är lite torr.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna på plåten.
- Servera: Ät dem som snacks, eller som tillbehör till glass eller fruktsoppa. Klassiskt till nyponsoppa.
Kockens kommentar
Mandelbiskvi är ett unikt svenskt namn på små mandelkakor. Sägs bara "biskvi" avses en bakelse med mandeldegsbotten, fylld med smörkräm och täckt med mörk choklad. Se dito recept via länk nedan.
Amaretti: Mandelbiskvi har som förebild italienska amaretto (se recept > Amaretti, mandelbiskvier på italienskt vis. Läs mer > Om mandelkakor.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk