
Gifflar bakade på färdig smördeg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 360

Kcal / portion: 138

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1107 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 24%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om gifflar, croissant > Äts ej
Om smördegar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min + 20 min )
- Förbered: Det finns färsk smördeg på rulle (10x20cm) eller frysta plattor (8x17cm) att köpa i butik. Skär trianglar av rulldegen (10x20 = 8 per rulle). Frysta plattor tinas lätt och skärs diagonalt till två trekanter. Lägg bitarna i kylskåpet, helst på bricka med smörpapper så att de inte klistrar ihop och smörpapper mellan lagren (8 st per lager passande till en plåt). Degen skall vara så kall som möjligt när den sätts in i ugnen. Baka i omgångar om fler än 8 bitar önskas och låt bitarna ligga kvar i kylskåpet tills nästa omgång bakas.
- Sätt ugnen på 225-250°C, minst en halvtimme i förväg, så att den är riktigt genomhet inför bakning.
- Ta fram plåt/-ar och lägg på bakplåtspapper eller smöra plåten. Ta fram brödpensel. Var förberedd så att du kan arbeta snabbt.
- Vispa upp ägg med socker och salt.
- Forma: Ta ut en omgång degbitar från kylskåpet. Rulla ihop varje bit löst från kortsidan in mot spetsen. Böj brödet till en halvmåne och lägg över på plåt. Pensla försiktigt med äggvisp.
- Grädda en plåt i taget i 5-10 minuter tills degen rest sig ordentligt och fått fin färg.