Heta kokosräkor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatismjöl (Kockens}

1.0 

tsk

Koriander färsk

0.5 

kruka

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Heta kokosräkor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 365

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1459 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 8%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 260 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatismjöl (Kockens} 1.0 tsk 1%

Koriander färsk 0.5 kruka 0%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 8%

...

Skapat av
Kockens

Tillagning (20 min )

  1. Skölj, kärna ur och finstrimla chili. Skala och skiva vitlöksklyftor. Skölj och strimla salladslök. Skala räkor.
  2. Fräs chili, vitlök och salladslök i olja i en traktörpanna. Häll över kokosmjölken. Låt puttra 2-3 minuter. Smaka av med pressad lime, farin och fisksås.
  3. Vänd ner räkorna i såsen. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll redningen i såsen. Låt koka upp.
  4. Strimla koriander och strö över räkorna. Servera kokosräkorna till glasnudlar och sallad.

Kockens kommentar

Tips: Om du har bråttom kan räkor med skal bytas mot 400 g skalade räkor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem