Blåbärspaj med pajgaller
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Så lagas efterrättspaj >

 

 

Gallerskärare >

 

 

Om vaniljsås, äggkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Blåbärspaj med pajgaller

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 338

Kcal / portion: 747

GBR (GI) / port: 4

Recept: 5976 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 23%

Kolhydrater: 30%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 221 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas efterrättspaj > %

Gallerskärare > Äts ej

Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej

...

Skapat av
Kockens

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Deg: Smula ihop matfett med vetemjöl, potatismjöl och socker till en deg. Se degalternativ nedan. Tryck ut hälften av degen i en pajform.
  3. Förgrädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
  4. Kavla ut resten av degen. Skär eller sporra ut remsor.
  5. Paj: Lägg bär i pajskalet. Strö över socker och potatismjöl. Lägg ett galler av remsorna över fyllningen.
  6. Grädda 20-25 minuter.
  7. Blåbärspajen är god ljummen med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.

Kockens kommentar

Hemlagad vaniljsås är godare och lätt att tillaga. Se recept via länk nedan. Läs mer > Om vaniljsås/-kräm.

Alternativ

Söt svensk pajdeg

Pâte sucrée, fransk söt pajdeg

Hemlagad vaniljsås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem