Surdegsbröd med honung
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bröd: 2

Så bakas surdegsbröd >

 

 

Om surdegsbröd >

 

 

Så knådas, rivs deg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Surdegsbröd med honung

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 248

Kcal / portion: 2116

GBR (GI) / port: 162

Recept: 4232 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 1%

Kolhydrater: 52%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 854 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så bakas surdegsbröd > Äts ej

Om surdegsbröd > Äts ej

Så knådas, rivs deg > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (6 tim + 24 tim )

  1. Dag 1 kväll: Blanda surdegsgrund, ljummet vatten och mjöl i en bunke. Täck med plastfolie. Låt stå på ett varmt ställe över natten, 22-24°C.
  2. Dag 2 morgon: Blanda degen från dag 1 med alla övriga ingredienser utom salt. Arbeta 8–10 minuter i maskin så den blir glansig. Låt vila 5 minuter. Tillsätt salt. Arbeta ytterligare 5 minuter. Om du bakar för hand knåda hela degen i 15 minuter. Täck bunken med plastfolie eller bakduk. Ställ varmt att jäsa till dubbel storlek, 3-4 timmar.
  3. Tag upp degen på mjölat bord. Knåda inte. Dela upp den i bitar. Sträck ut degen lite. Vik dubbel. Lägg i smorda brödformar. Täck med bakduk. Jäs 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 275ºC. Sätt in bröden och spraya med vatten.
  5. Sänk temperaturen till 200ºC efter 5 minuter. Grädda ytterligare 45-50 minuter. Stjälp ur bröden på galler. Låt svalna under bakduk.

Kockens kommentar

För detaljerad beskrivning, förklaringar och alternativa bakmetoder, se > Så bakas surdegsbröd.

Om du inte har en surdegsgrund behöver du laga en sådan. Det tar 3-5 dagar, så lägg till det till tiden. Se separat recept via länk nedan > Rågsurdegsgrund. Alternativt köp färdig surdegsgrund i butik och baka enligt recept > Surdegskavring på färdig surdegsgrund.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beräknas inte automatiskt av systemet utan måste ske manuellt. Avdunstningen påverkar brödets vikt och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat surdegsbröd brukar vara högt cirka 40% (35-45%), vilket ger ett saftigt bröd. Cirka 1,2 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Rågsurdegsgrund

Surdegskavring med färdig surdegsgrund

Surdegsbröd grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem