Aloo Gobi Masala
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om masala >

 

 

Om curry >

 

 

Garam masala

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Aloo Gobi Masala

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 1183

GBR (GI) / port: 19

Recept: 4732 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 5%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 848 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om masala > Äts ej

Om curry > Äts ej

Garam masala Äts ej

...

Skapat av
Santa Maria

Tillagning (20 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på paketet. Värm naanbröd enligt anvisning på paketet.
  2. Skär potatis i 1 cm tjocka skivor. Koka dem i cirka 3 minuter. Låt kallna.
  3. Strimla lök och paprika. Skär zucchini i slantar. Skär tomat i klyftor. Fräs allt utom tomaterna i olja.
  4. Tillsätt tomaterna och Kerala Curry Cooking Sauce. Koka upp. Strö över cashewnötter samt russin. Servera med ris och Naan bread.

Kockens kommentar

Aloo betyder potatis. Trots ett komplicerat namn på receptet är rätten enkel att göra och smakar fantastiskt. Passar utmärkt att servera med naanbröd. Rätten är anpassad för vegetarianer. Kerala Curry Cooking sauce är inte en sås smaksatt med engelsk curry, utan består av kokosmjölk, tomatpuré, risolja, vitlök, socker, vatten, andra kryddor. Läs mer > Om curry. Masala betyder kryddblandning. Läs mer > Garam masala.

Passar till

Hemlagat naanbröd

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem