
Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 487

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1947 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (4 tim )
- Värm ugnen till 125°C.
- Grovriv ingefära. Pressa vitlök. Finriv apelsinskal.
- Klappa in köttet med salt. Lägg i ugnssäker kastrull. Blanda kryddorna och apelsinskal. Bred ut över köttet. Slå på vattnet i bottnen av kastrullen. Lägg på lock.
- Ugn: Stek i ugn 3-4 timmar tills köttet är smältande mört. Titta till det då och då så att det inte bränns. Mosa köttet med en trägaffel och blanda med stekskyn.
- Tillbehör: Värm tortilla. Skiva salladslök tunt. Skala, kärna ur och tärna gurka fint.
- Servera köttet varmt med tillbehören.
Kockens kommentar
Detta är inte en pekinganka utan snarare en variant av apelsinanka. Läs mer > Om anka.Pekinganka (Beijinganka) är stekt anka med anor från Yuandynastin (1206-1368). Luft pumpas in under huden på ankan via halshålan för att lossa skinnet från fettet. Ankan blancheras sedan i kokhett vatten 2-3 minuter och hängs sedan upp på tork. Den glaseras med melassirap, honung, soja och kryddor. Efter 24 timmar rostas ankan i ugn tills skinnet är glänsande brunt. Servering sker vid bordet där skinn med lite av köttet skärs av och serveras med tillbehör. Resterande kött som inte är genomkokt tillreds ytterligare på olika sätt. En komplicerad process. Se recept > Om anka.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv