Het och vild gryta med svenskt griskött
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskbog >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Het och vild gryta med svenskt griskött

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 684

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2736 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 696 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas fläskbog > Äts ej

...

Skapat av
Svenskt kött

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Skär grisbog i 2 cm tärningar. Tärna palsternacka i lika stora bitar. Finhacka chili. Skala och hacka lök. Hacka persilja. Skala och tärna äpplen. Skär kantareller i bitar.
  2. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn i matfett i en gryta. Tillsätt palsternackor, chili, lök, buljong, vatten, enbär och vin. Koka upp. Sänk värmen. Sjud cirka 45 minuter tills köttet är mört.
  3. Koka potatis.
  4. Sätt ugnen på 150°C. Rosta 1/4 äpplena i ugnen tills det får en gyllenbrun färg.
  5. Krydda grytan med vitlökspulver, paprikapulver och hälften av persiljan. Red med majsstärkelse utrörd i vatten. Tillsätt resten av äpplena.
  6. Stek kantarellerna i smör. Salta. Lägg över i grytan. Sjud 5 minuter.
  7. Garnera med lingon, rostade äpplen och resterande persilja. Servera med crème fraiche och potatis.

Kockens kommentar

Detta är Segrarreceptet i tävlingen Smarta Kocken 2005. Bogbladsstek är fläskbog utan svål och fettkappa. Köttet behöver lång tillagningstid för att bli mört. Läs mer > Så lagas fläskbog.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem