
Het och vild gryta med svenskt griskött
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 684

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2736 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Skär grisbog i 2 cm tärningar. Tärna palsternacka i lika stora bitar. Finhacka chili. Skala och hacka lök. Hacka persilja. Skala och tärna äpplen. Skär kantareller i bitar.
- Krydda köttet med salt och peppar. Bryn i matfett i en gryta. Tillsätt palsternackor, chili, lök, buljong, vatten, enbär och vin. Koka upp. Sänk värmen. Sjud cirka 45 minuter tills köttet är mört.
- Koka potatis.
- Sätt ugnen på 150°C. Rosta 1/4 äpplena i ugnen tills det får en gyllenbrun färg.
- Krydda grytan med vitlökspulver, paprikapulver och hälften av persiljan. Red med majsstärkelse utrörd i vatten. Tillsätt resten av äpplena.
- Stek kantarellerna i smör. Salta. Lägg över i grytan. Sjud 5 minuter.
- Garnera med lingon, rostade äpplen och resterande persilja. Servera med crème fraiche och potatis.
Kockens kommentar
Detta är Segrarreceptet i tävlingen Smarta Kocken 2005. Bogbladsstek är fläskbog utan svål och fettkappa. Köttet behöver lång tillagningstid för att bli mört. Läs mer > Så lagas fläskbog.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv