Belgiska våfflor med maräng- och mashmallowsgrädde
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal våfflor: 20

Kockskolan:

 

Så lagas våfflor >

 

 

Våffeljärn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Belgiska våfflor med maräng- och mashmallowsgrädde

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 316

Kcal / portion: 281

GBR (GI) / port: 5

Recept: 5624 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 21%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 89 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas våfflor > Äts ej

Våffeljärn > %

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (40 min + 30 min )

  1. Smet: Dela ägg i vitor och gulor.
  2. Värm mineralvatten tills ljummet (fingervarmt). Lös jäst däri.
  3. Blanda ihop äggulor, jästvatten, mjöl och salt.
  4. Vispa äggvitorna till mjuka toppar. Vänd ner i smeten. Smeten skall vara trögflytande.
  5. Låt degen stå och jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
  6. Tillbehör: Vispa grädde. Dela marshmallows. Grovkrossa maräng. Vänd ihop. Hacka nötter.
  7. Smält smör och låt det svalna. Vänd ner i smeten.
  8. Grädda: Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen med matfett första gången.
  9. Rör om smeten. Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den. Grädda våfflan gyllenbrun i 3-5 minuter. Undvik att öppna locket i förtid. Ta tid vad som behövs per våffla.
  10. Lägg över på galler, ej på varandra.
  11. Servera med grädde. Strö över hackade nötter.

Kockens kommentar

Detta är en variant av belgiska brysselvåfflor, se recept via länk nedan > Belgiska brysselvåfflor. Läs mer om våfflor se > Så lagas våfflor.

Alternativ

Belgiska brysselvåfflor

Klassiska våfflor med jäst

Gräddvåfflor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem