
Belgiska våfflor med maräng- och mashmallowsgrädde
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 316

Kcal / portion: 281

GBR (GI) / port: 5
Recept: 5624 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 21%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min + 30 min )
- Smet: Dela ägg i vitor och gulor.
- Värm mineralvatten tills ljummet (fingervarmt). Lös jäst däri.
- Blanda ihop äggulor, jästvatten, mjöl och salt.
- Vispa äggvitorna till mjuka toppar. Vänd ner i smeten. Smeten skall vara trögflytande.
- Låt degen stå och jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
- Tillbehör: Vispa grädde. Dela marshmallows. Grovkrossa maräng. Vänd ihop. Hacka nötter.
- Smält smör och låt det svalna. Vänd ner i smeten.
- Grädda: Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen med matfett första gången.
- Rör om smeten. Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den. Grädda våfflan gyllenbrun i 3-5 minuter. Undvik att öppna locket i förtid. Ta tid vad som behövs per våffla.
- Lägg över på galler, ej på varandra.
- Servera med grädde. Strö över hackade nötter.