
Banancupcakes med choklad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 335

Kcal / portion: 400

GBR (GI) / port: 3
Recept: 4800 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 19%
Kolhydrater: 36%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Om muffins, cupcakes > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa ägg och strösocker pösigt. Smält smör. Häll mjölk i smöret. Blanda ner i äggsmeten.
- Krossa choklad så det är bitar i den. Tillsätt till smeten.
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Vänd ner det försiktigt, försiktigt i äggsmeten. Skala och skiva banan. Vänd ner i smeten.
- Häll smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Vispa creme fraiche och socker tills det är hårt. Skeda upp cremen på muffinsen. Hyvla över choklad. Riv över citronskal.
Kockens kommentar
Choklad och banan är en klassisk kombination. Cupcakes är USA:s motsvarighet till engelska muffins. Till skillnad från muffins toppas ofta cupcakes med frosting (sockerglasyr) eller smörkräm. Läs mer > Om muffins, cupcakes.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk