
Grova scones med äpple och nötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 328

Kcal / portion: 240

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1918 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 17%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 7%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om engelsk kokkonst > Äts ej
Om scones > Äts ej
Om bakpulverbröd > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg nötter på en plåt. Sätt in i ugnen 5-10 minuter så de blir rostade. Gnugga av skalet och grovhacka.
- Blanda de torra ingredienserna till sconesen. Rör ut med fil och olja. Blanda i nötter och frön.
- Tärna äpplen men spar några klyftor. Blanda i tärningarna i smeten. Fyll i muffinsformar. Garnera med lite frön. Stick ner en äppeklyfta i varje.
- Grädda i ugn 15-20 minuter.
Kockens kommentar
Scones kan smaksättas på allehanda sätt, här med äpple och nötter. Gå efter vad du har hemma och själv anser gott. Det kan till exempel vara timjan eller russin. Clotted cream (se separat recept) är ett traditionellt engelskt tillbehör till scones liksom curd (se recept via länk nedan). Läs mer > Om engelsk kokkonst.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 33 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.