Sydstatsgryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Kockskolan:

 

Så bräseras kyckling >

 

 

Om chilipasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sydstatsgryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 310

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1860 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 2%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 446 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så bräseras kyckling > Äts ej

Om chilipasta > Äts ej

...

Skapat av
Kronfågel

Tillagning (40 min )

  1. Skär kycklingen i bitar. Lättstek dem i omgångar i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg över kycklingbitarna i en gryta.
  2. Skiva lök. Finhacka vitlök. Fräs lök och vitlök mjuk och glansig på svag värme. Lägg över i grytan. Häll på krossade tomater, ketchup, öl och buljong tills köttet blir täckt.
  3. Tillsätt kryddor i grytan. Låt puttra samman i cirka 25 minuter. Späd med mer buljong om det behövs.
  4. Tillsätt väl avrunna bönor och hackade tomater. Koka upp. Strö över hackad persilja.
  5. Serveras som ensamrätt med bröd och en klick yoghurt till. Smaklig måltid!

Kockens kommentar

 Chipotle pasta/paste är en kryddhet chilipasta av jalapeno med rökig smak (läs mer > Om chilipasta). Kyckling är ömtålig vara, särskilt kycklingbröst, och skall därför stekas lätt och hastigt för att inte bli torr. Ett alternativ är att enkelpanera med mjöl, ett annat att inte alls steka kycklingen. Läs mer > Bräsera kyckling.

Alternativ

Kycklinggulasch

Kyckling marengo

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem