Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 332

Kcal / portion: 171

GBR (GI) / port: 6
Recept: 6846 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 12%
Kolhydrater: 49%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Florsocker 2.0 dl 7%
Apelsinjuice 2.0 msk 0%
Skal av apelsin 1.0 styck 0%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Smula jäst i en degbunke. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölk. Värm till fingervärme, cirka 37°C. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig.
- Tillsätt socker, salt, kardemumma, saffran och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt cirka 20 minuter.
- Rör ihop mandelmassa, smör och kanel. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela i delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka, cirka 1/2 cm tjock. Bred ut fyllningen på varje kaka. Strö över russin och flagad mandel.
- Rulla ihop. Skär varje rulle i 2 cm tjocka bitar. Ställ med snittytan upp på bakplåtspapper på plåtar. Låt dem jäsa under bakduk cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg. Baka i 8-10 minuter. Låt bullarna svalna.
- Rör ihop florsocker, apelsinjuice och apelsinskal till glasyren. Ringla över den.