Julbullar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bullar: 40

Florsocker

2.0 

dl

Apelsinjuice

2.0 

msk

Skal av apelsin

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Julbullar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 332

Kcal / portion: 171

GBR (GI) / port: 6

Recept: 6846 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 12%

Kolhydrater: 49%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 51 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Florsocker 2.0 dl 7%

Apelsinjuice 2.0 msk 0%

Skal av apelsin 1.0 styck 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Smula jäst i en degbunke.  Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölk. Värm till fingervärme, cirka 37°C. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig.
  2. Tillsätt socker, salt, kardemumma, saffran och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt cirka 20 minuter.

  3. Rör ihop mandelmassa, smör och kanel. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela i delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka, cirka 1/2 cm tjock. Bred ut fyllningen på varje kaka. Strö över russin och flagad mandel.

  4. Rulla ihop. Skär varje rulle i 2 cm tjocka bitar. Ställ med snittytan upp på bakplåtspapper på plåtar. Låt dem jäsa under bakduk cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C.

  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Baka i 8-10 minuter. Låt bullarna svalna.

  6. Rör ihop florsocker, apelsinjuice och apelsinskal till glasyren. Ringla över den.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem