Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 20

 

Kockskolan:

 

Så tempereras choklad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 441

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1457 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 18%

Kolhydrater: 60%

Fibrer: 8%

Portionsvikt: 16 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så tempereras choklad > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Börja med att temperera choklad: Finhacka chokladen. Smält halva chokladmängden över vattenbad och värm till 50°C.

  2. Tag bort skålen från värmen. Rör i resterande choklad tills hela mängden kylts ned till 27°C. Ställ därefter tillbaka skålen över vattenbadet. Värm upp till 31°C.

  3. Rör sedan ner nötter, kryddor och torkad frukt. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna. Skär upp i bitar.

Kockens kommentar

Temperera choklad gör man för att få en glansig yta och en högre smältpunkt, vilket gör att den smälter i munnen, inte i handen.

Använd blandade nötter och torkad frukt som t ex russin, gojibär, mandel, hasselnöt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem