
Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 441

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1457 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 18%
Kolhydrater: 60%
Fibrer: 8%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Börja med att temperera choklad: Finhacka chokladen. Smält halva chokladmängden över vattenbad och värm till 50°C.
- Tag bort skålen från värmen. Rör i resterande choklad tills hela mängden kylts ned till 27°C. Ställ därefter tillbaka skålen över vattenbadet. Värm upp till 31°C.
- Rör sedan ner nötter, kryddor och torkad frukt. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna. Skär upp i bitar.
Kockens kommentar
Temperera choklad gör man för att få en glansig yta och en högre smältpunkt, vilket gör att den smälter i munnen, inte i handen.
Använd blandade nötter och torkad frukt som t ex russin, gojibär, mandel, hasselnöt.