
Äppelpaj med romrussin
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 303

Kcal / portion: 395

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3951 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 14%
Kolhydrater: 40%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om osötad pajdeg > Äts ej
Om mördeg > Äts ej
Om finpajer > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Pajdeg: Knåda ihop pajdegen. Se recept > Klassisk svensk pajdeg. Ställ i kylskåp en timme.
- Skala och skär ner äpplen i lite mindre bitar. Hetta upp en stekpanna. Lägg i smör, äpplen, russin och socker. Låt smälta ihop i ett par minuter. Slå på rom. Låt koka in. Tag upp och låt kallna.
- Smuldeg: Blanda ihop smuldegen. Se recept > Smulpaj - grundrecept.
- Kavla ut pajdegen. Klä en form cirka 24 cm i diameter. Låt stå kallt i minst 20 minuter.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Förgrädda pajskalet i 5 minuter. Läs mer > Så förgräddas pajskal.
- Fyllning: Fyll skalet med äpplena. Smula över smuldegen. Sätt in i ugnen igen i 10-15 minuter tills smulorna fått färg.
- Servera med lite lättvispad grädde, gärna smaksatt med lite rom.