Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 274

Kcal / portion: 107

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3196 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 22%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 12 tim )
- Skala och hacka schalottenlök. Bryn lätt i lite smör.
- Stek andlever i 1/3 av smöret i en stekpanna till halvfärdig konsistens. (Den ska kännas lite mjuk då du trycker lätt på den.) Fyll på med portvin och löken samt dragon och citronsaft. Stek färdigt.
- Häll ovanstående i en mixer med resten av smöret, ansjovis och en skvätt grädde för mildare smak och konsistens. Mixa ordentligt till en slät massa. Smaka av med peppar och flingsalt och eventuellt en liten smutt konjak. Häll sedan upp i vackra skålar som ställs in i kylen över natten.
- Ett gott kex eller bara en bit tunt hårt knäckebröd är perfekt till. Ta fram moussen och låt gästerna ta med en trevlig smörkniv eller liknande att bre direkt på brödet.