Älebys andlevermousse (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 30

Kockskolan:

 

Om paté >

 

 

Om mousse >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Älebys andlevermousse (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 274

Kcal / portion: 107

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3196 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 22%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 39 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om paté > Äts ej

Om mousse > Äts ej

...

Skapat av
Äleby Gård

Tillagning (30 min + 12 tim )

  1. Skala och hacka schalottenlök. Bryn lätt i lite smör.
  2. Stek andlever i 1/3 av smöret i en stekpanna till halvfärdig konsistens. (Den ska kännas lite mjuk då du trycker lätt på den.) Fyll på med portvin och löken samt dragon och citronsaft. Stek färdigt.
  3. Häll ovanstående i en mixer med resten av smöret, ansjovis och en skvätt grädde för mildare smak och konsistens. Mixa ordentligt till en slät massa. Smaka av med peppar och flingsalt och eventuellt en liten smutt konjak. Häll sedan upp i vackra skålar som ställs in i kylen över natten.
  4. Ett gott kex eller bara en bit tunt hårt knäckebröd är perfekt till. Ta fram moussen och låt gästerna ta med en trevlig smörkniv eller liknande att bre direkt på brödet.

Kockens kommentar

Perfekt tilltugg till fredagsdrinken.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem