Kikärtor i korma curry och kokos med aubergine och paprika
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Havssalt

 

 

Svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kikärtor i korma curry och kokos med aubergine och paprika

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 402

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1608 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 370 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 15%

Havssalt 0%

Svartpeppar 0%

...

Skapat av
Maximillian

Tillagning (45 min )

  1. Häll av vatten från kikärter. Koka i vatten, gärna med lite morot, lök, vitlök och lagerblad under lock cirka 30 minuter. Tillsätt 1 msk salt och låt stå 5 minuter.
  2. Skiva lök och vitlök. Skär selleri fint. Tärna aubergine och paprika.
  3. Fräs lök och vitlök i lite olja i en järngryta cirka 5 minuter. Lägg i selleri, aubergine och paprika och stek ytterligare 5 minuter.
  4. Lägg i currypasta och vänd runt några minuter. Häll på kokosmjölk och koka 10 minuter tills allt är mjukt.
  5. Lägg i kikärterna. Smaksätt med mer korma curry, salt och citronsaft.
  6. Servera i stora skålar och ät med sked.

Kockens kommentar

Korma ("bräserad") är en maträtt från Indien och intilliggande länder, bestående av bräserat kött med bland annat dahli (yughurt) och kryddor som ger en tjock ganska mild sås.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem