
Kikärtor i korma curry och kokos med aubergine och paprika
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 402

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1608 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Häll av vatten från kikärter. Koka i vatten, gärna med lite morot, lök, vitlök och lagerblad under lock cirka 30 minuter. Tillsätt 1 msk salt och låt stå 5 minuter.
- Skiva lök och vitlök. Skär selleri fint. Tärna aubergine och paprika.
- Fräs lök och vitlök i lite olja i en järngryta cirka 5 minuter. Lägg i selleri, aubergine och paprika och stek ytterligare 5 minuter.
- Lägg i currypasta och vänd runt några minuter. Häll på kokosmjölk och koka 10 minuter tills allt är mjukt.
- Lägg i kikärterna. Smaksätt med mer korma curry, salt och citronsaft.
- Servera i stora skålar och ät med sked.