
Mexikansk guacamole
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 747

GBR (GI) / port: 2
Recept: 747 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Tomater 1.0 styck 2%
Koriander färsk 1.0 kruka 1%
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Finhacka rödlök. Halvera, skrapa ur kärnorna och finhacka chili. Fintärna tomat. Hacka koriander.
- Kärna ur avokado. Gröp ur köttet med en sked. Lägg i en skål. Pressa över lime. Mosa med en gaffel.
- Pressa i vitlök. Tillsätt rödlök, chili, tomat och koriander. Blanda ihop.
- Servera som dipp med nachochips. Eller som sås till mexikansk mat eller grillat.
Kockens kommentar
Det går bra att utesluta tomat och/eller koriander om man vill.