Hasselnöts- och chokladcupcake
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal muffins: 12

Om muffins, cupcakes >

 

 

Om glasyr, glasering >

 

 

Glasering bakverk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hasselnöts- och chokladcupcake

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 414

Kcal / portion: 362

GBR (GI) / port: 5

Recept: 4346 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 19%

Kolhydrater: 56%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 88 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om muffins, cupcakes > Äts ej

Om glasyr, glasering > Äts ej

Glasering bakverk > Äts ej

...

Tillagning

  1. Värm ugnen till 175°C.
  2. Lägg mjöl, kakao, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna med en elvisp på låg hastighet tills smeten får en grynig konsistens.
  3. Tillsätt långsamt mjölken i mjölblandningen och vispa tills alla ingredienser har blandats samman. Tillsätt ägget och vispa ordentligt (skrapa ned ingredienser som fastnat på kanterna med en slickepott).
  4. Skeda upp smeten i pappersformarna till två tredjedelar och grädda i ugn i cirka 20 minuter, eller tills bakverken fjädrar tillbaka när du trycker lätt på dem med fingertoppen. Låt bakverken svalna något i plåten innan du tar ut formarna och ställer dem på ett galler för att kallna.
  5. När kakorna har kallnat gör du ett litet hål i mitten av dem och fyller det med hasselnöts- och chokladkräm.
  6. Hasselnöts- och chokladglasyr: Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet med en elvisp på medellåg hastighet. Sänk sedan hastigheten. Häll långsamt i mjölken. Vispa på hög hastighet när mjölken är nedblandad. Fortsätt att vispa glasyren tills den är lätt och fluffig, minst 5 minuter. Ju längre glasyren vispas, desto fluffigare och lättare blir den.
  7. Rör ned hasselnöts- och chokladkrämen för hand så att den fördelas jämnt i glasyren. Bred på glasyren när dina cupcakes har kallnat och lägg på några (runt tre) hasselnötter på varje cupcake.

Kockens kommentar

Ibland räcker det inte med bara choklad, därför har vi fyllt dessa cupcakes med ljuvlig hasselnöts- och chokladkräm. Med hasselnötter på toppen blir de knapriga också.

Cupcakes är USA:s motsvarighet till engelska muffins. Till skillnad från muffins toppas ofta cupcakes med frosting (sockerglasyr) eller smörkräm. Läs mer > Om muffins, cupcakes.

Alternativ

Muffins grundrecept

Cupcakes grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem