Små smördegspajer med torkad skinka och getost
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal småpajer: 8

Små aluminiumformar >

8.0 

styck

Om pajer >

 

 

Om smördegar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Små smördegspajer med torkad skinka och getost

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 196

Kcal / portion: 239

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1914 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 13%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 122 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Små aluminiumformar > 8.0 styck Äts ej

Om pajer > Äts ej

Om smördegar > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Halvera tomater. Hacka basilika.
  3. Rulla ut smördeg. Stansa ut rundlar något större än formarna. Klä formarna med rundlarna.
  4. Lägg i skinka, tomat, basilika och getost.
  5. Vispa ihop mjölk och ägg. Fördela i pajerna.
  6. Grädda: Sätt in i ugn cirka 15 minuter tills de "stannat" (stelnat).

Kockens kommentar

Används fryst mördeg, se till att den tinar i god tid och är kylskåpskall inför tillredning. Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.

Alternativ

Blixtsmördeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem