Smördegspiroger med mozzarella och salami
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om piroger >

 

 

Om smördegar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Smördegspiroger med mozzarella och salami

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 1076

GBR (GI) / port: 5

Recept: 4305 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 20%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 408 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om piroger > Äts ej

Om smördegar > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Lättina frysta plattor, de är kylskåpskalla innan beredning.
  2. Förvärm ugnen på 200°C.
  3. Låt oljan på tomaterna rinna av. Strimla salami och soltorkade tomater. Skär mozzarella i stänger.
  4. Smördeg: Rulla ut smördeg. Skär i kvadrater cirka 10 x 10 cm. Fördela fyllning i mitten på varje kvadrat. Vik ihop till en trekant. Tryck ihop kanterna med piggarna på en gaffel. Lägg över på bakpappersklädd plåt.
  5. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter.
  6. Servera med en ordentlig sallad med dressing.

Kockens kommentar

Piroger kan göras på många sätt med olika degar och fyllas efter tycke och smak (läs mer > Så lagas piroger). Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.

Alternativ

Grundrecept fraspiroger med smördeg

Blixtsmördeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem