Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 300

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1198 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om grytor > Äts ej
Så bräseras kyckling > Äts ej
Om höns, kyckling > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kronfågel
Tillagning (25 min )
- Skär filéer i mindre bitar. Ansa grönsakerna och skär i mindre bitar.
- Lättstek kycklingen i ett par minuter. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg åt sidan.
- Fräs grönsakerna ett par minuter i en gryta. Tillsätt kycklingbitarna, persilja, buljong och vin. Låt alltsammans puttra samman i 5-7 minuter.
- Vänd ner tomater. Smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt. Strö över hackad persilja. Servera vitt bröd t. ex. vitlöksbröd till. Smaklig måltid!
Kockens kommentar
Kyckling är ömtålig vara, särskilt kycklingbröst, och skall därför stekas lätt och hastigt för att inte bli torr. Ett alternativ är att enkelpanera med mjöl, ett annat att inte alls steka kycklingen. Läs mer > Bräsera kyckling.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel