
Linssallad med mangoldslaw och kryddiga nötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 591

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2365 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skölj linser. Koka mjuka i osaltat vatten, cirka 20 minuter.
- Skölj och strimla fint den gröna delen av mangold. Skala och finriv vitlök. Riv citronskal och pressa juicen.
- Rör getost med yoghurt och mjölk till krämig konsistens. Tillsätt vitlök, citronskal och juice. Vänd i mangolden. Smaksätt med salt.
- Grovhacka nötter. Hacka rosmarin. Rosta nötterna i olivolja i en het panna. Krydda med rosmarin och salt.
- Häll av vattnet på linserna och låt rinna av. Finriv citronskal. Blanda citronskal, citronjuice, vinäger, honung och olivolja. Vänd i linserna. Smaksätt med salt.
- Servera linssallad med mangoldslaw. Strö över hasselnötter.