
Svensk champinjonomelett med tomatsallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 462

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1849 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så används ägg > Äts ej
Så steks ägg, omelett > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Maximillian
Tillagning (40 min )
- Sallad: Skala och skiva vitlök tunt. Skär bönor diagonalt i 1 cm-bitar. Tärna tomater.
- Fräs lök och bönor i olja cirka 3 minuter. Salta. Vänd ner tomaterna i bönorna. Toppa med smulad getost.
- Fyllning: Rensa och skiva svamp. Skala och skiva vitlök. Skala och hacka lök.
- Stek svampen i lite olja till gyllene. Tillsätt löken och vitlöken och låt bli mjuka. Salta.
- Omelett: Vispa ägg med vatten, salt och peppar. Stek en omelett i taget (~1,5 dl äggsmet). Läs mer > Så steks ägg.
- Lägg svamp på omeletten och servera med tomatsalladen.