
Julens vegetariska glöggade wok
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 202

GBR (GI) / port: 1
Recept: 806 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sojasås 2.0 msk 3%
Glöggkryddor 2.0 tsk 2%
Rapsolja 2.0 msk 28%
...
![]()
Skapat av
Peter, Naturskyddsföreningen
Tillagning (20 min )
- Strimla rödkål. Skala och skiva lök. Skiva purjolök, gärna mycket av de gröna bladen. Purjolöken bör badas i kalltvatten efter att den skivats för att tvätta bort grus. Strimla chili. Krossa vitlök.
- Blanda potatismjöl med vatten, soja och peppar ordentligt i en skål. Smula ner buljongtärning i såsblandningen.
- Hetta upp en wok eller traktörpanna med olja. Lägg ner grönsaker, ärter, chili och vitlök. Ge alltsammans en hastig stekning på hög värme under ständig omrörning under ett par minuter.
- När grönsaksblandningen är färdigwokad hälls den välblandade såsen ner i pannan. Puttra med i någon minut.
Kockens kommentar
Ätes som en del av det vegetariska julbordet eller som huvudrätt med valfri grynblandning på sidan eller med kokt pasta/nudlar medblandade i såsen.