Julens vegetariska glöggade wok
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Sojasås

2.0 

msk

Glöggkryddor

2.0 

tsk

Rapsolja

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Julens vegetariska glöggade wok

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 202

GBR (GI) / port: 1

Recept: 806 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 234 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sojasås 2.0 msk 3%

Glöggkryddor 2.0 tsk 2%

Rapsolja 2.0 msk 28%

...

Tillagning (20 min )

  1. Strimla rödkål. Skala och skiva lök. Skiva purjolök, gärna mycket av de gröna bladen. Purjolöken bör badas i kalltvatten efter att den skivats för att tvätta bort grus. Strimla chili. Krossa vitlök.

  2. Blanda potatismjöl med vatten, soja och peppar ordentligt i en skål. Smula ner buljongtärning i såsblandningen.

  3. Hetta upp en wok eller traktörpanna med olja. Lägg ner grönsaker, ärter, chili och vitlök. Ge alltsammans en hastig stekning på hög värme under ständig omrörning under ett par minuter.

  4. När grönsaksblandningen är färdigwokad hälls den välblandade såsen ner i pannan. Puttra med i någon minut.

Kockens kommentar

Ätes som en del av det vegetariska julbordet eller som huvudrätt med valfri grynblandning på sidan eller med  kokt pasta/nudlar medblandade i såsen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem