
Äppelsill med ingefära
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 187

Kcal / portion: 233

GBR (GI) / port: 4
Recept: 932 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Ättika 12% 0.5 dl Äts ej
Strösocker till lag 1.0 dl 41%
Vatten till lag 1.5 dl 0%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim + 24 tim )
- Koka upp lagen. Låt den kallna.
- Skala ingefära och strimla. Dela äpple i 4 kvartar, skär ut kärnhuset och skiva tunt. Stöt rosépeppar. Blanda allt med lagen.
- Skär sill i bitar. Slå över lagen. Låt stå minst ett dygn.
Kockens kommentar
Använder du salt sill måste du vattna ur den först, se till att inte göra det under rinnande vatten då det gör sillen lös i köttet utan byt vatten med jämna mellanrum. Hur vet man när den är lagom ursaltad? Enkelt, smaka. Det finns även sill som redan är inlagd i en neutral lag, bara att smaksätta. Otroligt lätt.