Janssons vegetariska frestelse
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ströbröd

2.0 

msk

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Janssons vegetariska frestelse

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1808 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 14%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 226 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Ströbröd 2.0 msk 4%

Smör normalsaltat 1.0 msk 5%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och strimla lök. Strimla soltorkade tomater. Skala och skär potatisen i ”janssonstrimlor”.

  2. Fräs löken i smör. Lägg allt utom ströbröd i en vid kastrull. Koka upp och sjud tills potatisen känns nästan färdig. Smaka eventuellt av med salt och peppar.

  3. Fördela i portionsformar eller i en större form. Hit kan du förbereda och vänta på att gästerna ska komma. Kyl snabbt om du förbereder dagen innan.

  4. Sätt ugnen på 200°C. Strö över ströbröd och eventuellt en liten skvätt grädde. Sätt in i ugnen tills den fått fin färg och är varm.

Kockens kommentar

Magnus: Jag brukar alltid koka min jansson, på så sätt kan jag lättare kontrollera sälta och konsistens.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem