Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 226

GBR (GI) / port: 1
Recept: 905 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 6%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Vispa upp ägg i en djup tallrik. Skär lite diagonalt 2 cm tjocka skivor av aubergine. Pensla på med de uppvispade äggen. Sätt på ugnen på 225°C.
- Blanda rågmjöl, senapspulver och salt på ett fat. Vänd runt de snedskurna skivorna av auberginen.
- Häll olja i en långpanna och lägg ner de panerade auberginskivorna. Sätt in långpannan mitt i ugnen i 10 minuter. Vänd sedan auberginen. Ställ in i ugnen ytterligare 5 minuter tills de fått en fin gyllenbrun griljering.
- Servera med matvete och en bönsallad.