Griljerade auberginetournedos
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Griljerade auberginetournedos

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 226

GBR (GI) / port: 1

Recept: 905 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 6%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 229 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så ugnslagas grönsaker > Äts ej

...

Tillagning (25 min )

  1. Vispa upp ägg i en djup tallrik. Skär lite diagonalt 2 cm tjocka skivor av aubergine. Pensla på med de uppvispade äggen. Sätt på ugnen på 225°C.
  2. Blanda rågmjöl, senapspulver och salt på ett fat. Vänd runt de snedskurna skivorna av auberginen.
  3. Häll olja i en långpanna och lägg ner de panerade auberginskivorna. Sätt in långpannan mitt i ugnen i 10 minuter. Vänd sedan auberginen. Ställ in i ugnen ytterligare 5 minuter tills de fått en fin gyllenbrun griljering.
  4. Servera med matvete och en bönsallad.

Kockens kommentar

Serveras varma som huvudrätt med valfria sidotillbehör. Aubergintournedon kan även tillagas i stekpanna och stekes då i olja cirka 5 minuter på var sida.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem