Mozarellaöverbakade squashbåtar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Creme fraiche

2.0 

dl

Thaibasilika

1.0 

kruka

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mozarellaöverbakade squashbåtar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 650

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2601 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 547 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Creme fraiche 2.0 dl 25%

Thaibasilika 1.0 kruka 0%

Salt och peppar 0%

...

Tillagning (35 min )

  1. Riv limeskal. Dela zucchini på längden till båtar. Salta och peppra lätt. Skär mozarellaosten i 0,5 cm skivor. Sätt på ugnen på 225ºC.
  2. Strö på limeskalet på båtarna och lägg över ostskivorna så överdelen täcks.
  3. Häll olja i en långpanna och lägg ner båtarna. Sätt in långpannan mitt i ugnen i 15 minuter. Båtarna är färdig när osten börjar få lite gyllenbrun färg.
  4. Hacka nötter. Värm sweet chilisås ett par minuter i en liten kastrull, häll sedan ut den mitt på tallrikarna som en lite spegelsjö.
  5. Lägg båtarna mitt i sjön och lasta dem med en klick crème fraiche och nötter. Stoppa ner en basilikakvist som segel.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem