Vegetarisk kålrot- och morotslåda
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så används ägg >

 

 

Så ugnslagas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vegetarisk kålrot- och morotslåda

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 276

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1105 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 9%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 217 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så används ägg > Äts ej

Så ugnslagas rotfrukter > Äts ej

...

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C. Krossa krydpeppar.
  2. Skär kålrötter och morötter i mindre bitar. Koka dem mjuka i vatten med buljong. Mosa dem när de är färdigkokta.
  3. Blanda rågmjöl, ingefära och grädde i en bunke. Tillsätt ägg och kryddor. Rör ner blandningen i moset.
  4. Smöra en eldfast form med hälften av smöret och lägg i moset. Släta till ytan och häll över ett tunt lager med rågmjöl. Klicka över resten av smöret.
  5. Grädda i ugn i 30 minuter.

Kockens kommentar

Denna rätt är inspirerad av det finska julbordet, men serveras året om som tillbehör till alla slags rätter.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem