
Vegetarisk kålrot- och morotslåda
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 276

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1105 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 9%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så används ägg > Äts ej
Så ugnslagas rotfrukter > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Peter, Naturskyddsföreningen
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 200°C. Krossa krydpeppar.
- Skär kålrötter och morötter i mindre bitar. Koka dem mjuka i vatten med buljong. Mosa dem när de är färdigkokta.
- Blanda rågmjöl, ingefära och grädde i en bunke. Tillsätt ägg och kryddor. Rör ner blandningen i moset.
- Smöra en eldfast form med hälften av smöret och lägg i moset. Släta till ytan och häll över ett tunt lager med rågmjöl. Klicka över resten av smöret.
- Grädda i ugn i 30 minuter.