
Rödvinskokta päron med kanel och lagerblad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 497

GBR (GI) / port: 12
Recept: 1989 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om inkokning, aladåb > Äts ej
Macerering, inlagd frukt > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min + 24 tim )
- Riv skal på citron och pressa. Skala päron och kärna ur.
- Mät upp ingredienserna till lagen. Koka upp. Lägg ner päronen i den kokande lagen. Låt koka försiktigt tills de är mjuka, cirka 10-15 minuter.
- Fyll på varm och väl rengjord burk. Sätt på lock och ställ kallt i minst ett dygn.
Kockens kommentar
Att lägga in frukt i sockerlag eller alkohol, hel eller i bitar benämns macerera. Läs mer > Macerering, inlagd frukt.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)