
Kokospäron med glöggsmak
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 359

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1437 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 9%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om inkokning, aladåb > Äts ej
Macerering, inlagd frukt > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skala päron. Låt stjälken sitta kvar.
- Koka upp vatten, glögg och ingefära. Lägg i päron och låt småkoka i 20 minuter. Dra åt sidan.
- Rosta (stek i torr panna) kokosflingor med kardemumma någon minut utan att bränna. Rör om.
- Ta upp päronen och rulla dem i flingorna.
- Lägg upp med vaniljglass.
Kockens kommentar
Att lägga in frukt i sockerlag eller alkohol, hel eller i bitar benämns macerera. Läs mer > Macerering, inlagd frukt.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)