
Beaujoulaispäron med vaniljglass
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 431

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1722 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 5%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om glass > Äts ej
Om inkokning, aladåb > Äts ej
Macerering, inlagd frukt > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (50 min )
- Skär av en bit apelsinskal utan vitt kött. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna i en kastrull. Lägg även med stången.
- Tillsätt vin, socker, kanelstång, apelsinskal, svartpepparkorn och nejlika. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
- Dela päron på längden. Lägg ner halvorna i kastrullen. Låt småkoka i 15 minuter under lock.
- Ta ur päronen och höj temperaturen. Koka häftigt tills vinsåsen tjocknat ordentligt, cirka 15 minuter.
- Servera päron med vaniljglass och sås.
Kockens kommentar
Vaniljglass med äkta vanilj rekommenderas. Beaujolais är ett av världens främsta vindistrikt och ligger i mellersta Frankrike. Att lägga in frukt i sockerlag eller alkohol, hel eller i bitar benämns macerera. Läs mer > Macerering, inlagd frukt.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)