
Ischoklad med russin och rispuffar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 614

Kcal / portion: 69

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2056 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 47%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om choklad > Äts ej
Chokladens karaktär > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Lägg kokosfett och choklad i en bunke som sedan sätts i en kastrull med kokande vatten.
- Rör till homogen massa. Ta av från värmen.
- Rör i russin och ris. Fyll i formar.
Kockens kommentar
Blandas kakaofett med annat fett som mjölkfett, matolja eller kokosfett, blir chokladen mjukare. Ju mer av annat fett desto instabilare. Fenomenet benämns Eutektitum (latin = lättsmält). Läs mer > Chokladens karaktär.