Ischoklad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Värma i vattenbad >

 

 

Chokladens karaktär >

 

 

Om choklad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ischoklad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 666

Kcal / portion: 666

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2666 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 55%

Kolhydrater: 39%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 100 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Värma i vattenbad > Äts ej

Chokladens karaktär > Äts ej

Om choklad > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (20 min )

  1. Smält kokosfett. Häll över i en bunke och låt det svalna.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en skål.
  3. Koka upp vatten i en kastrull och sätt skålen med chokladen i vattenbadet. Låt chokladen smälta under omrörning.
  4. Häll chokladen i bunken med kokosfettet och blanda. Tillsätt eventuell smaksättare.
  5. Ställ ut ischokladformar på en bricka. Fyll formarna med chokladsmeten och låt dem stå kallt så att chokladen stelnar.
  6. Förvara i burk med lock i kylen. De smälter lätt i rumstemperatur.

Kockens kommentar

Smaksätt ischokladen enligt eget tycke. Ischoklad ingenting med is att göra, utan anspelar på att chokladen smälter väldigt lätt tack vare kokosfettet. Ibland tillsätts glukos eller mentol vilket ger en kylande känsla i munnen. Ischoklad är populärt som julgodis. Läs mer om temperering av choklad > Så smälts choklad.

Alternativ

Ischoklad med russin och rispuffar

Radiokaka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem