
Extra fina lussebullar, saffransbullar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 365

Kcal / portion: 198

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3955 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 19%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så bakas vetebröd > Äts ej
Om saffransbröd > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Tina Nordström
Tillagning (1 tim 30 min )
- Ljumma på mjölken med saffranen och låt den bli kall igen. Blanda mjölken med jästen, ägget, sockret och smöret.
- Ta ner mjölet, lite i taget, och arbeta till en deg. Forma 20 bullar och lägg i formar. Tryck ett litet hål med tummen i varje bulle. Låt de jäsa i 1 timme.
- Sätt ugnen på 250°C.
- Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen. Tryck ner en klick i varje hål.
- Grädda i cirka 7 minuter.
- Gör dubbel sats. Frys in!
Kockens kommentar
Saffransbullar är vetebullar smaksatta med saffran.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk