Extra fina lussebullar, saffransbullar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bullar: 20

Kockskolan:

 

Så bakas vetebröd >

 

 

Om saffransbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Extra fina lussebullar, saffransbullar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 365

Kcal / portion: 198

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3955 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 19%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 54 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så bakas vetebröd > Äts ej

Om saffransbröd > Äts ej

...

Skapat av
Tina Nordström

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Ljumma på mjölken med saffranen och låt den bli kall igen. Blanda mjölken med jästen, ägget, sockret och smöret.
  2. Ta ner mjölet, lite i taget, och arbeta till en deg. Forma 20 bullar och lägg i formar. Tryck ett litet hål med tummen i varje bulle. Låt de jäsa i 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen. Tryck ner en klick i varje hål.
  5. Grädda i cirka 7 minuter.
  6. Gör dubbel sats. Frys in!

Kockens kommentar

Saffransbullar är vetebullar smaksatta med saffran.

Alternativ

Lussekatter

Saffransbullar med mandelmassa

Smakrika lussekatter

Vetebullar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem