Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 365

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1461 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om GI-metoden > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Fredrik Paulún
Tillagning
- Skala och hacka lök. Skala och riv morötter. Skala och pressa vitlök. Skölj linserna.
- Heta upp oljan i en stor stekpanna eller gryta.Lägg i lök, vitlök, köttfärs och morötter. Blanda och stek tills köttfärsen är brynt.
- Tillsätt linser, rödvin, tomatpuré och kryddor. Låt småputtra i cirka 5 minuter tills allt är varmt.
Kockens kommentar
Om du vill kan du koka fullkornspasta till. Tänk på att linserna innehåller en del kolhydrater, så om du försöker hålla nere på kolhydraterna räcker det med linserna.Kockskolan: Det här receptet har GBR (GI)- värde = 2. Vanlig svensk köttfärssås har GBR (GI)- värde = 1 och Köttfärsröra bolognese special har GBR (GI)- värde = 0. Se respektive recept via länk nedan.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)