Pauluns Gi-anpassade köttfärssås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om GI-metoden >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pauluns Gi-anpassade köttfärssås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 365

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1461 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 249 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om GI-metoden > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

...

Skapat av
Fredrik Paulún

Tillagning

  1. Skala och hacka lök. Skala och riv morötter. Skala och pressa vitlök. Skölj linserna.
  2. Heta upp oljan i en stor stekpanna eller gryta.Lägg i lök, vitlök, köttfärs och morötter. Blanda och stek tills köttfärsen är brynt.
  3. Tillsätt linser, rödvin, tomatpuré och kryddor. Låt småputtra i cirka 5 minuter tills allt är varmt.

Kockens kommentar

Om du vill kan du koka fullkornspasta till. Tänk på att linserna innehåller en del kolhydrater, så om du försöker hålla nere på kolhydraterna räcker det med linserna.

Kockskolan: Det här receptet har GBR (GI)- värde = 2. Vanlig svensk köttfärssås har GBR (GI)- värde = 1 och Köttfärsröra bolognese special har GBR (GI)- värde = 0. Se respektive recept via länk nedan.

Alternativ

Svensk köttfärssås

Köttfärsröra bolognese special

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem