
Prinskorv i smördegspaket med ajvarsås (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 154

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2469 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 17%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om paprikasåser > Äts ej
Om smördegar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Förvärm ugnen på grill 250°C.
- Sås: Dela paprikor. Lägg på smord plåt med skinnsidan upp. Sätt in i ugnen. Rosta tills de nästa är svarta i skinnet. Låt svalna och dra av skalet.
- Lägg vitlöksklyftor i en kastrull med olivoljan. Koka sakta i 5 minuter. Tillsätt paprika, ajvar, honung och koka upp. Mixa slät. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 200 °C.
- Smördeg: Rulla ut kylskåpskall smördeg och kavla ut tunt. Skär i fyrkanter cirka 10x10 cm. Bred på tunt med färskost. Lägg på en prinskorv på varje ark. Rulla ihop så att toppen på korven syns i ena hörnet. Pensla degen med ägg.
- Grädda: Lägg på plåt med skarven neråt. Sätt in i ugnen och grädda i 8-10 minuter.
- Servera på fat som plockmat med såsen i en skål bredvid.