Prinskorv i smördegspaket med ajvarsås (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal styck: 16

Kockskolan:

 

Om paprikasåser >

 

 

Om smördegar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Prinskorv i smördegspaket med ajvarsås (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 154

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2469 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 17%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 68 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om paprikasåser > Äts ej

Om smördegar > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Förvärm ugnen på grill 250°C.
  2. Sås: Dela paprikor. Lägg på smord plåt med skinnsidan upp. Sätt in i ugnen. Rosta tills de nästa är svarta i skinnet. Låt svalna och dra av skalet.
  3. Lägg vitlöksklyftor i en kastrull med olivoljan. Koka sakta i 5 minuter. Tillsätt paprika, ajvar, honung och koka upp. Mixa slät. Låt svalna.
  4. Sätt ugnen på 200 °C.
  5. Smördeg: Rulla ut kylskåpskall smördeg och kavla ut tunt. Skär i fyrkanter cirka 10x10 cm. Bred på tunt med färskost. Lägg på en prinskorv på varje ark. Rulla ihop så att toppen på korven syns i ena hörnet. Pensla degen med ägg.
  6. Grädda: Lägg på plåt med skarven neråt. Sätt in i ugnen och grädda i 8-10 minuter.
  7. Servera på fat som plockmat med såsen i en skål bredvid.

Kockens kommentar

Ajvar är en papriksås. Det finns mild, het och söt ajvar (läs mer > Om paprikasåser). Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.

Alternativ

Blixtsmördeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem