Lasagne alla Genovese, lasagne med pesto
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om pesto >

 

 

Om pastaplattor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lasagne alla Genovese, lasagne med pesto

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 978

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3914 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 15%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 477 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pesto > Äts ej

Om pastaplattor > Äts ej

...

Skapat av
Barilla

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 220°C.
  2. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjöl medan du vispar. Häll i mjölk. Tillsätt en nypa salt och muskotnöt. Låt såsen koka upp och vispa så att det inte bildas klumpar. Tillsätt Pesto alla Genovese till béchamelsåsen och blanda ordentligt.
  3. Skala potatisen. Skär potatis och bönor i bitar. Koka dem i saltat vatten, lägg i potatis först och sedan bönor när det är 4 minuter kvar.
  4. Smörj en ugnsform, bred ut ett tunt skikt béchamel- och pestosås i botten. Lägg sedan ut två lasagneplattor. Täck över med béchamelsås, potatis och bönor. Strö över parmesanost. Varva fem skikt.
  5. Sätt in formen i ugnen 20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt den stå till sig i 10 minuter före servering.

Kockens kommentar

Pesto alla Genovese är den klassiska peston och mest förekomna. Består av rikligt med basilika blandat med pecorino, pinjenötter, vitlök och olivolja. Ibland ersätts pecorinon med annan hårdost som parmesan (Parmigiano-Reggiano). Läs mer > Om pesto. Läs mer > Om pastaplattor.

Alternativ

Hemlagad pesto genovese

Hemlagad pasta

Lasagne Bolognese

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem