Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 978

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3914 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 220°C.
- Smält smör i en kastrull och tillsätt mjöl medan du vispar. Häll i mjölk. Tillsätt en nypa salt och muskotnöt. Låt såsen koka upp och vispa så att det inte bildas klumpar. Tillsätt Pesto alla Genovese till béchamelsåsen och blanda ordentligt.
- Skala potatisen. Skär potatis och bönor i bitar. Koka dem i saltat vatten, lägg i potatis först och sedan bönor när det är 4 minuter kvar.
- Smörj en ugnsform, bred ut ett tunt skikt béchamel- och pestosås i botten. Lägg sedan ut två lasagneplattor. Täck över med béchamelsås, potatis och bönor. Strö över parmesanost. Varva fem skikt.
- Sätt in formen i ugnen 20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt den stå till sig i 10 minuter före servering.