
Lasagne Bolognese, klassisk lasagne
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 760

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3040 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om ugnslagad köttfärs > Äts ej
Om pastaplattor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim 25 min )
- Köttfärsröra: Skala och finhacka lök. Fräs den mjuk och glansig i matfett på låg värme 5-7 minuter.
- Höj till medelhög värme. Tillsätt köttfärs och bryn den lätt under omröring 5 minuter. Finfördela köttet med en trägaffel. Tillsätt övriga ingredienser som hör till köttfärsröran.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Ostås: Smält matfett i en kastrull. Vispa ner mjöl och mjölk. Låt småkoka på låg värme i cirka 4 minuter. Salta. Riv ost. Tag av från plattan, rör ner 2/3 av osten.
- Lasagne: Varva i ugnsform ostsås, lasagneplattor och köttfärs. Ostsås underst och överst. Strö över resten av osten. Sätt in mitt i ugn. Grädda i cirka 45 minuter. Lasagne går utmärkt att frysa.
Kockens kommentar
Moment 1-3 kan beredas i förväg och sedan sparas kallt till nästa dag. Kylskåpskall lasagne lagas i 200°C och i cirka 40 minuter. Hemgjorda lasagneplattor måste förkokas, köpta i butik behöver det inte. Läs mer > Om pastaplattor. Se recept via länk nedan > Hemlagad färsk pasta.