
Pesto alla Genovese, klassisk pesto
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 532

Kcal / portion: 634

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1268 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 55%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om pesto > Äts ej
Sås till pasta, pizza > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Skala vitlök. Grovhacka de fasta ingredienserna så blir det lättare att mortla.
- Krossa vitlök och salt i en mortel. Tillsätt pinjenötter och ost. Stöt/rör om till geggig massa.
- Tillsätt basilika och rör om längs mortelns kanter.
- Tillsätt olivolja och massera samman smeten. Smaka av.
- Hållbar i en vecka i kylskåp. Övertäckt med olja håller den längre.
Kockens kommentar
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)