Pesto alla Genovese, klassisk pesto
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 532
            Kcal / portion: 634
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 1268 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 55%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om pesto > Äts ej
Sås till pasta, pizza > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Skala vitlök. Grovhacka de fasta ingredienserna så blir det lättare att mortla.
 - Krossa vitlök och salt i en mortel. Tillsätt pinjenötter och ost. Stöt/rör om till geggig massa.
 - Tillsätt basilika och rör om längs mortelns kanter.
 - Tillsätt olivolja och massera samman smeten. Smaka av.
 - Hållbar i en vecka i kylskåp. Övertäckt med olja håller den längre.
 
Kockens kommentar
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)