
Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 475

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1900 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Morot liten 4.0 styck 3%
Smör normalsaltat 0.5 msk 3%
Curry ¤ 0%
...
![]()
Skapat av
Tommy Myllymäki
Tillagning (35 min + 30 min )
- Havskräftorna: Råa kräftor kokas (se recept > Hemkokta havskräftor). Tilläggstid 30 minuter. Skala stjärtarna. Salta lätt.
- Aprikospuré: Koka upp aprikoser i vatten. Låt stå i 30 minuter. Mixa alltsamman till en slät pure.
- Sås: Finhacka lök. Svetta (fräs) lök och curry i smör några minuter. Tillsätt vitt vin. Koka ihop tills hälften av vinet återstår. Tillsätt skaldjursfond och vatten. Koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt grädden och koka upp. Mixa såsen i blender med löken i för att reda av såsen lite. Sila genom finmaskig sil och smaka av med salt och ev. lite socker.
- Råstekta morötter: Bryn smör och tillsätt morötter. Stek någon minut till fin färg. Tillsätt lite curry och låt steka på svag värme någon minut till.
- Skira smör: Smält smör. Låt slaggämnena sjunka. Använd den övre klara vätskan.
- Havskräftorna: Innan servering stek havskräftorna gyllene i skirat smör.