
Falsk Ostron Rockefeller (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 111

GBR (GI) / port: 0
Recept: 445 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 13%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas ostron > Äts ej
Om chilisåser > Äts ej
Ostrontallrik > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på högsta värme och grill.
- Finhacka schalottenlök, selleri, spenat och persilja. Riv dygnsgammalt vitt bröd.
- Fräs lök, selleri, spenat och persilja i smör på låg värme till de har blivit mjuka. Tillsätt tabasco och rivet bröd. Ställ åt sidan.
- Täck botten i en långpanna med grovt salt. Öppna ostron och lossa dem från skalet. Låt dem ligga kvar i ena skalhalvan. Ställ ostronen i saltet.
- Fördela röran på ostronen. Grilla i ugnen 2-3 minuter tills de har fått färg.
Kockens kommentar
Det finns många varianter Oysters Rockefeller. Detta är en av dem. En annan är att tillsätta knaperstekt bacon. Originalet innehåller dock vare sig bacon eller spenat som i det här receptet. Se originalet via länk nedan.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)