
Kokta rödbetor helt enkelt (lätt måltid)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 293

GBR (GI) / port: 12
Recept: 1171 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 9%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Borsta rödbetorna rena. Skär av blasten.
- Lägg betorna i en kastrull och fyll på med vatten, så att betorna täcks. Koka betorna nästan mjuka under lock på medellåg värme. Känn efter med en sticka.
- Koktid:
Rödbetor späda 15-20 minuter
Rödbetor vinter 45-60 minuter
Skurna vinter 20-30 minuter - Spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalen. Servera med grovt salt och smör.
Kockens kommentar
Rödbetor har mycket starkt färgämne.
Kan t.o.m. färga urin för den som äter.
Är höljet oskadat färgar de inte.
För att korta koktid kan betorna delas.