Kokta rödbetor helt enkelt (lätt måltid)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kokta rödbetor helt enkelt (lätt måltid)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 293

GBR (GI) / port: 12

Recept: 1171 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 9%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 227 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Borsta rödbetorna rena. Skär av blasten.
  2. Lägg betorna i en kastrull och fyll på med vatten, så att betorna täcks. Koka betorna nästan mjuka under lock på medellåg värme. Känn efter med en sticka.
  3. Koktid:
    Rödbetor späda    15-20 minuter
    Rödbetor vinter    45-60 minuter
    Skurna vinter       20-30 minuter
  4. Spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalen. Servera med grovt salt och smör.

Kockens kommentar

Rödbetor har mycket starkt färgämne.
Kan t.o.m. färga urin för den som äter.
Är höljet oskadat färgar de inte.
För att korta koktid kan betorna delas.

Passar till

Hemmagjort kryddsmör

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem