Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 195

Kcal / portion: 871

GBR (GI) / port: 12
Recept: 3485 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 10%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så panerar man > Äts ej
Så lagas kotlett > Äts ej
Näringsberäkning recept> Äts ej
...
![]()
Skapat av
Christian Campogiani
Tillagning (30 min )
- Skala och finhacka lök. Riv parmesan.
- Dubbelpanera: Vispa ägg med salt och peppar i en skål. Häll ut mjöl på ett fat och ströbröd på ett annat. Vänd kotletterna i mjöl, sedan i vispat ägg och sist i ströbröd. Se till att hela kotletten blir ordentligt täckt med ströbröd och låt vila.
- Risoni: Smält smör i en stekpanna, lägg i löken och stek på medelvärme tills den blir genomskinlig. Tillsätt risoni och häll på vitt vin. Häll på hälften av vattnet och saffran.
- Rör runt och låt det koka ihop på medelvärme, cirka 10 minuter. Rör då och då och tillsätt mer vatten när risonin känns torr. När risonin är krämig och det mesta av vattnet kokat in, vänd ner parmesan och rör runt.
- Stek: Häll rikligt med rapsolja i en stekpanna och värm till medelvärme. Lägg ner kotletten och fritera lugnt till den blivit genomstekt och ytan är gyllenbrun. Vänd om oljan inte täcker kotletterna. Tid beror på storlek men cirka 10-15 minuter.
Kockens kommentar
Christian Campogiani: Risotto och panerad fläskkotlett är en typisk milanesisk rätt. Det här är en snabbare och enklare variant av en risotto där jag valt att kombinera fläskkotletten med Risoni, som är ett utmärkt alternativ till ris. Risoni är en risformad pasta gjord på durumvete och vitt mjöl. Risonins form är gjord för att passa extra bra som ingrediens i soppa, men fungerar också perfekt som alternativ till ris i en risotto, som tillbehör till grönsaker eller en ostsås.Äts ej: Vattnet som används till att koka risoni sugs upp i pastan. I ingredienslistan har detta vatten markerats med "Äts ej", trots att det förvisso äts. Detta på grund av att systemet automatiskt beräknar vattenupptag för varan risoni, vilket också sker för andra varor som tar upp vatten till exempel ris. Utan markeringen skulle annars vattnet dubbelräknas och portionsvikten bli felaktigt hög. Även "Rapsolja till fritering" har markeras med "Äts ej" för att det mesta blir kvar i pannan. Den del av oljan som tas upp av frityrsmeten (läs mer > Så panerar man) redovisas som "Fettupptag vid fritering". Detta för att erhålla rätt portions- och näringsberäkning.
Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Kotlett utan ben med panering och fettupptag väger tillagad 160 gram per portion, varav panering 23%. Energimängd 420 Kcal, varav 35% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv