
Pan pizza, ugnspizza med mozzarella och pesto
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 816

GBR (GI) / port: 12
Recept: 3265 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 9%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om pizza > Äts ej
Om pesto > Äts ej
Så lagas pizza > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Smula ner jäst i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten, 37°C. Rör om tills jästen har löst sig.
- Tillsätt olivolja, salt och mjöl lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen under bakduk i 30 minuter.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök i olja utan att bränna på medelvärme. Tillsätt vitlök. Fräs någon minut.
- Tillsätt krossad tomat. Salta och peppra. Koka ihop några minuter.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skiva tomat och mozzarella.
- Knåda degen på mjölat bakbord. Kavla ut degen så att den är något mindre än en plåt. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
- Sprid ut tomatsåsen på degen. Lägg på tomat. Klicka ut pesto. Lägg mozzarella över.
- Grädda i ugnen 10-15 minuter.