Pan pizza, ugnspizza med mozzarella och pesto
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om pizza >

 

 

Om pesto >

 

 

Så lagas pizza >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pan pizza, ugnspizza med mozzarella och pesto

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 816

GBR (GI) / port: 12

Recept: 3265 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 9%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 447 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om pizza > Äts ej

Om pesto > Äts ej

Så lagas pizza > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Smula ner jäst i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten, 37°C. Rör om tills jästen har löst sig.
  2. Tillsätt olivolja, salt och mjöl lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen under bakduk i 30 minuter.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök i olja utan att bränna på medelvärme. Tillsätt vitlök. Fräs någon minut.
  4. Tillsätt krossad tomat. Salta och peppra. Koka ihop några minuter.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Skiva tomat och mozzarella.
  7. Knåda degen på mjölat bakbord. Kavla ut degen så att den är något mindre än en plåt. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
  8. Sprid ut tomatsåsen på degen. Lägg på tomat. Klicka ut pesto. Lägg mozzarella över.
  9. Grädda i ugnen 10-15 minuter.

Kockens kommentar

Detta är en klassisk svensk, degig pan pizza. Jämför > American pan pizza.

Alternativ

Pizza i långpanna

American pan pizza

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem