Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 247

Kcal / portion: 1076

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3228 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 17%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas pizza > Äts ej
Så knådas, rivs deg > Äts ej
Pizzautrustning > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Arla
Tillagning (45 min + 1 tim )
Denna pizzadeg är tillredd på "svenskt vis". Kan också tillredas på italiensk kalljäst eller varmjäst deg, vilket tar längre tid. Se respektive recept via länkar nedan. Läs mer > Så lagas pizza.
- Deg: Lös jäst i vatten (färsk jäst i 37°C, fingervarmt). Blanda mjöl och salt. Tillsätt jästvätska, vatten och matolja. Blanda väl och knåda ("riv") degen elastisk (läs mer > Så knådas, rivs deg). Låt jäsa under duk till dubbel storlek i 30-60 minuter.
- Forma: Kavla ut degen till ugnsplåtsstor. Lägg över på väl inoljad plåt. Önskas tjockare pizza model pan pizza trycks degen ut på smord plåt med fingrarna till cirka 1 centimeters tjocklek.
- Pålägg: Skär korven i skivor eller bitar. Kärna ur och strimla paprika. Fördela på pizzan. Alternativ se kommentar.
- Grädda i ugn 10-15 minuter.
- Servera: Toppa med smetana, gurka och rucola.