
Italiensk tomatsås, pizzasås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 73

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 1
Recept: 436 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 5%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om pizza > Äts ej
Sås till pasta, pizza > Äts ej
Så skållar man > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skala och finhacka lök. Mosa vitlök. Finhacka basilika. Används färska tomater skållas och skalas dessa.
- Stek: Hetta upp matolja i kastrull på medelvärme. Fräs lök och vitlök några minuter utan att bränna tills löken blivit glansig och mjuk.
- Koka: Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Låt småkoka i 10-15 minuter. Rör om då och då. Tillsätt basilika mot slutet och smaka av salt, peppar och socker.
- Såsen kan användas som den är, som tillhör eller till pasta. Önskas fin sås, till exempel till pizza, mixas eller silas såsen. Sås till pizza skall vara lite trögflytande.
Kockens kommentar
Vissa tillsätter lagerblad och andra oregano, persilja, eller körvel. Vi anser såsen snarast skall vara lite neutral och att dylika kryddor passar bäst tillsammans med maträtten.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)