Grönpepparpizza med kronärtskocka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om tomatsåser >

 

 

Så knådas, rivs deg >

 

 

Om tomatsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grönpepparpizza med kronärtskocka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 1051

GBR (GI) / port: 21

Recept: 4203 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 12%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 493 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om tomatsåser > Äts ej

Så knådas, rivs deg > Äts ej

Om tomatsåser > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

Denna pizzadeg är tillredd på "svenskt vis". Kan också tillredas på italiensk kalljäst eller varmjäst deg, vilket tar längre tid. Se respektive recept via länkar nedan. Läs mer > Så lagas pizza.

  1. Deg: Lös jäst i vatten (färsk jäst i 37°C, fingervarmt). Blanda mjöl och salt. Tillsätt jästvätska, vatten och matolja. Blanda väl och knåda ("riv") degen elastisk (läs mer > Så knådas, rivs deg). Dela degen i antal pizzor. Forma till runda bollar. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i 30-60 minuter.
  2. Tillbehör: Förbered pizzasallad om sådan önskas. Se recept via länk nedan.
  3. Tomatsås: Det finns färdig tomat-/pizzasås att köpa i butik, eller så tillreder man egen tomatsås (se recept via länk nedan).
  4. Förvärm ugn i god tid 250°C+, inklusive ugnsplåt eller pizzaplåt/pizzasten om sådan finns.
  5. Pålägg: Skiva eller riv ost. Dela kronärtsbottnarna i små bitar.
  6. Pizza: Tillaga en pizza i taget. Kavla ut degen till tunna rundlar. Lägg över på bakplåtspapper. Bred på pizzasås, men inte ända ut till kanten. Lägg på kronärtskocka och ost. Toppa med hel grönpeppar. Ringla lite olivolja över pizzan.
  7. Grädda i ugn 10-15 minuter. Garnera med hackad persilja.

Kockens kommentar

Pizza bakas bäst på en pizzasten, näst bäst på en speciell rund bakplåt med hål, helst med non-stickbeläggning. Stenen och hålen i plåten gör att pizzan blir knaprigare. Se > Pizzautrustning. Pizzasås är en form av tomatsås, läs mer > Om tomatsåser.

Passar till

Pizzasallad

Hemlagad pizzasås

Pizza grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem