
American Pan Pizza
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 258

Kcal / portion: 1110

GBR (GI) / port: 33
Recept: 2220 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 13%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min + 24 tim )
Se film, klicka på "Babish" under bilden ovan. Pan pizza kan bakas i ugnsform, långpanna eller i stekpanna som ställs in i ugn. Tillagad i stekpanna sägs ge bästa stekyta.
- Deg dag 1: Blanda i en bunke mjöl med salt och sedan torrjäst (färsk jäst löses först i lite ljummet vatten). Tillsätt ljummet vatten och blanda och knåda samman till en mjuk deg. Forma till en boll och lägg i en inoljad skål. Täck över och låt vila i 18-24 timmar på varm plats.
- Tomatsås: Det finns färdig tomat-/pizzasås att köpa i butik, eller så tillreder man egen tomatsås (se recept via länk nedan). I filmen tillreds sås av färska tomater. Ställ i kyl.
- Dag 2: Förvärm ugn i god tid på 250°C för pizza i stekpanna och på 230°C om långpanna används.
- Pizza: Dela degen i antal pizzor. 2 st i stekpanna = 1 långpanna. Häll rikligt med matolja i pannan. Tryck ut degklumpen med fingrarna till en tjock kaka nästan lika stor som pannan. Täck över och låt vila i minst en timme i rumstemperatur.
- Pålägg: Riv hårdost och skiva korv. I filmen används mozzarella och paprikakorv. När degen jäst färdigt: Smeta ut lite sås på pizzan, strö över ost, garnera med basilika och dra några varv med pepparkvarnen över. Avsluta med att ringla lite matolja över.
- Grädda i ugn 10-15 minuter för pizza i stekpanna och cirka 20 minuter i långpanna.
- Servera: Ta ut och låt vila en kort stund. Riv gärna lite ost över.